WEBAPPLICATIES & WEBSITES

Een website of webapplicatie bestaat uit pagina's die via een webbrowser toegankelijk zijn. Een website verschaft informatie, een webapplicatie stelt de bezoeker in staat om interactief handelingen te verrichten. Een voorbeeld van een website is de pagina waar u nu naar kijkt, een voorbeeld van een webapplicatie is ons klantenpaneel. De scheiding tussen een website en een webapplicatie is niet altijd even scherp. Klikt u op deze website op het bestelformulier, dan gaat u ongemerkt naar ons klantensysteem.

U kunt gegevens voor iedereen beschikbaar maken of voor een kleine groep zoals klanten, uw bedrijf of een vereniging. Gaat het om een interne bedrijfsapplicatie dan verdient het aanbeveling om de server volledig van het gewone internet af te schermen. Intern hoeft niet in te houden dat de server ook werkelijk binnen een lokaal netwerk in een bedrijfspand staat.

Van buiten uw lokale netwerk kunt u dan als u dat wilt via een tunnel, een Virtual Private Network (VPN), op een veilige manier bij de gegevens komen. Wij leveren VPN oplossingen op maat. Een oplossing kan heel eenvoudig zijn maar ook gecompliceerd als er sprake is van een verbinding met technisch minder ontwikkelde landen.

Wij kunnen uw verzoek van begin tot eind invullen. Een volledig traject bestaat uit:

☆ een eerste gesprek om kennis te maken en te bespreken welke stappen nodig zijn
☆ een inventarisatie van de bestaande situatie, zover er een bestaande situatie is
☆ een inventarisatie van de gewenste situatie
☆ ontwerp van de datastructuur en de schermen
☆ bouw van de applicatie
☆ test en oplevering van de applicatie
☆ akkoord of opmerkingen van u als opdrachtgever
☆ finale oplevering

Uiteraard is de invulling van de stappen afhankelijk van uw vraag: voor het bouwen van een website is het traject eenvoudig elektronisch af te leggen.

Wilt u meer weten over webapplicaties? Neemt u dan gerust even contact op.